STORM

Kategori: 

Teater

Pris (Summa): 

35€

Plats: 

Auditoriet

Datum: 

onsdag, 26 april, 2023 - 19:00

Information: 

“Här har ju hänt en del i de här vattnen.”

På en liten ö långt ute i Östersjön är stormarna och deras följder en ofrånkomlig del av livet. Dramatiska händelser lever kvar både i berättelser och i minnesmärken man skapar för såväl de levande som de döda. Storm återger två av de otaliga skeppsbrotten i vattnen kring Utö och förlisningarnas inverkan på människorna som lever på havets och vädrets villkor.

Pjäsförfattaren Hanna Åkerfelt kommer från en lotssläkt som har bott på Utö sedan ön fick fast befolkning i mitten av 1700-talet. Hon frågar sig och oss: Vilka risker är vi beredda - eller kapabla - att ta för att hjälpa en medmänniska? Vad släktleden innan oss gjorde när katastrofen var framme formar vår syn på oss själva. Berättelserna som lever kvar blir en väg till vår egen historia. För att veta vem vi är behöver vi minnas - både dem vi räddade och dem vi inte kunde hjälpa.

Fyra skådespelare blåser liv i berättelserna om två förlisningar: Draken (1929) och Park Victory (1947). Båda lämnade på sitt sätt bestående spår i Finlands sjöfartshistoria.

MANUS Hanna Åkerfelt REGI Julian Garner SCENOGRAFI OCH KOSTYMDESIGN Hanne Horte-Garner LJUD- OCH LJUSDESIGN Juho Golnick MASKDESIGN Kaija Heijari PÅ SCENEN Jon Henriksen, Henrik Heselius, Stella Laine och Sofia Törnqvist

Föreställningens längd: 2h inkl paus Biljettpris: (inkl en serviceavgift om 2 €) Normalpris: 35 € Pensionär: 33 € Studerande: 22 € Rabatterade biljetter endast över disk Biljetter byts eller återlöses ej