Gruppaktiviteter

Tufft mötesarbete kräver också vila. Vi har valt ut några aktiviteter vi gärna rekommenderar, som paus- eller kvällsprogram.

Ålands skärgård är en perfekt arena för äventyr och här finns erkänt duktiga arrangörer för spännande aktiviteter.

Zumba Fitness

Pausgymnastik 10 minuter. En trevlig och välbehövd paus med glad musik och roliga rörelser mitt i konferensdagen eller i början av konferensen för att lätta stämningen och för att få blodet att cirkulera.

Bastu och pool

Avsluta konferensdagen med avkopplande bastu och pool i Hotell Arkipelags fräscha bastuavdelning. Kombineras med fördel med ett Zumba-pass.

Massage och andra behandlingar

På Mjuk & Len SPA, som ligger ett stenkast från Alandica, kan du får dej en avkopplande stund i form av massage, fotvård, ansiktsbehandling eller vad du känner för. 

Yoga

Börja eller sluta dagen med en lugn och meditativ yogastund med utbildad yogainstruktör. Efter 1 timmes yoga känner du dej avslappnad i både kropp och själ.

Äventyrsgolf

Utmana varandra på en roligare variant av minigolf. Äventyrsgolfens konstgräsbeklädda banor omgärdas av buskar, bunkers, vatten och åländsk rödgranit. Efter rundan slår ni er ner på serveringen och njuter av folklivet kring småbåtshamnen. Ånbåtsbryggans äventyrsgolf ligger på promenadavstånd från Alandica Kultur och Kongress, några hundra meter längre bort längs stranden. Öppet vår-sommar-höst.

Golf

Ålands Golfklubb med sina två 18 hålsbanor Slottsbanan och Kungsbanan samt den alldeles nya korthålsbanan Prinsessan ligger på en udde mellan två havsvikar i Kastelholm på nordöstra Åland, 30 km från Mariehamn.

Fiske

Pröva fiskelyckan under några timmar med en kunnig fiskeguide vid din sida som för er till de platser där fisken just då borde nappa. I priser ingår förutom guide och båt också fiskekort, flytoverall- eller väst samt komplett fiskeutrustning. Fisketuren kan starta direkt från stranden vid Alandica.

Cykling

Cykla runt på egen hand några timmar eller en längre stund och upplev det vackra Mariehamn med omnejd. Det finns många fina badstränder och grönområden som är gjorda för en trevlig pick-nick. 

Paddling

Paddlingen börjar med instruktioner och därefter sjösätts kajakerna för en tur i den vackra skärgården söder om Mariehamn i två timmar. 

Rundtur med buss och guide

Åk på en rundtur med buss och guide! Upplev sjöfartsstaden Mariehamn med det fina sjöfartsmuseet och museifartyget Pommern eller Kastelholms slott och Bomarsunds fästning på den åländska landsbygden. Året runt.

Bryggeribesök till Stallhagen

Stallhagen, Ålands enda bryggeri, ligger 15 km från Mariehamn. Bryggeribesöket inkluderar ölprovning  och smaktallrik i puben. Som tillägg serveras även lunch eller middag. Året runt.

Smakbyn

I Smakbyns bränneri tillverkas brännvin av olika slags frukt. Här kan man följa med produktionen från färsk frukt via tankarna till det klara spritdestillat som droppar ur destillationspannan. Guidad provsmakning. Kombinera gärna med en 3 rätters middag. Året runt.

Silverskär

På ön Silverskär i norra Ålands skärgård möts det genuina och det moderna. Verksamheten har byggts upp kring ett gammalt fiskarhem där den genuina känslan finns kvar - röda hus med vita knutar, bandgärdesgårdar och upptrampade stigar – och det moderna har fogats in med varsam hand. Halvdagstur till Silverskär, cirka 4 timmar, max 90 personer (ej vinter)

 

På Visit Ålands hemsida visitaland.com finns ännu fler tips på utflykter, golf, fiske och andra aktiviteter. De flesta aktiviteter går att anpassa till gruppens kunskapsnivå, från riktiga nybörjare till vana utövare, från vandringskängor till högklackat. Berätta vad ni önskar så ordnar vi det.