Så som i himmelen

Kategori: 

Musikal

Pris (Summa): 

20€

Plats: 

Stora Salen

Datum: 

lördag, 26 oktober, 2024 - 19:00

Information: 

Så som i himmelen är en musikal skapad av Kay Pollak, Carin Pollak och Fredrik Kempe, och är baserad på Kay Pollaks älskade och prisbelönta film med samma namn, som blivit något av en svensk klassiker. Så som i himmelen är den mest framgångsrika svenska musikalen sedan som spelats sedan ”Kristina från Duvemåla”.

Så som i himmelen är livsbejakande musikal fylld av skratt, gråt, kärlek, musik och sång på en och samma gång. En varm berättelse om det lilla samhället och om kärlek, gemenskap, kulturkrockar men också om att hitta hem samt också kraften i den gemensamma körsången och hur musik kan föra människor samman.
Så som i himmelen hade lika gärna kunnat utspela sig på Åland som i Norrland. Man kan som publik känna igen sig i berättelsens karaktärer och frågorna de ställs inför, vilket bidragit till att den blivit så folkkär både som film och musikal.

Handling:
Daniel Daréus är en hyllad och internationellt erkänd dirigent med fullbokad kalender. Han pendlar mellan världens stora konserthallar och operahus när musiken en dag inte längre drabbar honom. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö.
Han bestämmer sig då för återvända till den norrländska lilla by där han föddes, för att leva ett stilla liv bortom alla krav. Daniel möter byns färgstarka invånare och låter sig slutligen övertalas att leda byns lilla kyrkokören. Med värme skildras hans resa där han möts av både vänskap och gammal fiendskap men också av den sanna kärleken.

Musiken:
Textförfattaren Carin Pollak och hitmakaren Fredrik Kempe har skapat musik som för berättelsen framåt samtidigt som den både är medryckande och berörande. Dunderhiten Gabriellas sång (av Stefan Nilsson och Py Bäckman) har fått följa med från filmen till musikalen.

Produktionsbolag: Tindra Productions i samarbete med LA music production
Regissör: Petronella Wester
Rollista: Släpps den 12 juni 2024
Scenograf: Ulrika Kjeldsen
Ljusdesign: Kristian Karlå Ljudteknik: Edward Furbacken samt Patrik Eriksson
Kostym: Gunilla Nilsson
Sminkös: Fredrika Sjölund-Löfroth
Musikaliskt ansvarig: Elisabeth Karlsson

Upphovsmakare:
Musikalen ”Så som i himmelen” är skapad av Kay Pollak, Carin Pollak och Fredrik Kempe, och är baserad på Kay Pollaks succéfilm från 2004. Musikalen hade världspremiär på Oscarsteatern i Stockholm 2018 och har även satts upp på Malmö Opera, SäffleOperan och Scandinavium i Göteborg.
Manus: Kay & Carin Pollak Musik: Fredrik Kempe
Sångtexter: Carin Pollak & Fredrik Kempe
Manusmedverkan: Edward af Sillén
Originalregissör: Markus Virta
Originalproducenter: Vicky & Johan von der Lancken
Gabriellas sång; Musik: Stefan Nilsson Sångtext: Py Bäckman
Originalverket av Så som i Himmelen hade premiär 13 september 2018 på Oscarsteatern i Stockholm producerat av Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain.
Teaterförlag: Drama Corner OY

Föreställningen längd: 3h inkl paus
Biljettpris: (inkl en serviceavgift om 2 €)
Normalpris: 49 €
Pensionär: 42 €
Grupp: 39 €
Studerande upp till 26 år: 25 €
Barn upp till 17 år: 20 €
Biljetter byts eller återlöses ej