Musta Lammas - Jubileumskonsert - Nordens Institut på Åland 35 år

Kategori: 

Musik & Dans

Pris (Summa): 

0 € (Fribiljetter hämtas i Alandicas reception)

Plats: 

Stora Salen

Arrangör: 

Nordens Institut på Åland

Datum: 

söndag, 29 mars, 2020 - 18:00

Jubileumskonsert!

Åland bjuds på en storartad jubileumskonsert i Stora Salen på Alandica, då Nordens Institut på Åland fyller 35 år. Och DU är inbjuden! Fribiljetter hämtas i Alandicas reception.

Den finska kören Musta Lammas är en av de mest intressanta a cappella-aktörerna i Finland just nu. Den uttrycksfulla kören består av tjugofyra yrkesmusiker med tighta groove och klangerna kommer främst från bandvärlden. Kören är specialiserad på rytmmusik, vilket innebär till exempel pop, jazz, rock, blues och funk. Namnet ‘Musta Lammas’ (‘det svarta fåret’) hänvisar till körens banbrytande position inom det finska körfältet. Gruppen vill skaka på uppfattningen om vad högklassig körmusik kan vara, och inspirera andra till att skapa något nytt. Jubileumskonserten i Mariehamn blir också en del av Musta Lammas Finlands-turné, som även inkluderar Åbo, Uleåborg, Helsingfors och Forssa. Konsertens repertoar är en läcker blandning av egna kompositioner, fyndigt arrangerade covers och improvisation. Repertoaren kommer bl.a. att innehålla "Säg det igen" (Lisa Nilsson), "Cry me a river" (Justin Timberlake) och "Levoton tyttö" (Anssi Kela) och "Heroes" (David Bowie) och "Sommarpsalm från Katrina" (Lars Huldén, Jack Mattson). 

Under de senaste åren har kören agerat huvudakt på bland annat SingStrong-festivalen i New York (USA), Stemmer Bygger Bro-festivalen (DK) och Vasa Körfestival i Finland. I juni 2017 vann Musta Lammas första pris i danska Aarhus Vocal Festivals körtävling, samt ett specialpris för tävlingens bästa arrangemang. Kören har givit ut två studiosinglar, varav den nyaste, ett flärdfullt arrangemang av Anssi Kelas hit Levoton tyttö, blev prisad av bland annat Anssi Kela själv. Kören leds av Ida Olsonen.

Jubileumskonserten är i stora salen på Alandica. Du är välkommen att hämta fribiljett i Alandicas reception. Nipå bjuder på en liten dryck i pausen till alla besökare.