Fröken Julie

Kategori: 

Teater

Pris (Summa): 

36.4€

Plats: 

Auditoriet

Datum: 

fredag, 4 oktober, 2024 - 19:00

Information: 

Handlingen utspelar sig en midsommarnatt i slutet av 1800-talet. Julie, grevens dotter, har beslutat sig för att stanna hemma och fira med tjänstefolket då hennes far är bortrest. I tjänstefolkets kök möter Julie, faderns betjänt Jean och husets kokerska Kristin.

Fröken Julie, en av August Strindbergs mest spelade tragedier, ges i ursprunglig upplaga inpaketerad i en lekfull tappning där skådespelarna får stå i centrum. Föreställningen tar starkt avstamp i den tid då klassikern är skriven (1888) men synar maktstrukturerna både vad gäller sociala positioner och kön genom en modern lins. Föreställningen vill lyfta absurditeten med ojämlikhet mellan människor oberoende orsak, dels genom att synliggöra på vilket sätt den här förlegade könsmaktsordningen ännu råder i dag och dels genom att gå i dialog med det klassamhälle som blir allt mer påtagligt i dagens Finland.

Föreställningens längd: 1,3h ingen paus Biljettpris: (inkl en serviceavgift om 2 €) Normalpris: 36,40 Pensionär: 34,40 Studerande och arbetslösa: 22,90 Biljetter byts eller återlöses ej